Dog dancing

Dog dancing, ook canine freestyle, doggy dance en heelwork to music genoemd, is een nieuwe hondensport. Hier dans je samen met je hond op muziek. Het is een super leuke hondensport. Op de eerste plaats voor het baasje en zijn viervoeter maar ook voor het publiek. Muziek en honden leveren samen dan ook leuke, gekke, verrassende, ontroerende dansjes, soms bijna kunstwerken!

Dog dancing is ontstaan uit obedience. De mooie volgbewegingen worden uitgevoerd op muziek. Een goede basisgehoorzaamheid is nodig maar de oefeningen zijn inmiddels zeer veelzijdig geworden en vernieuwende bewegingen worden aangemoedigd!

Dog dancing is ongeveer samen in Canada, Engeland en de Verenigde Staten ontstaan. Dit eind jaren 80, begin jaren 90.
Op Crufts is Mary Ray de ‘leading lady’ wat dog dancing betreft met elk jaar een spetterend optreden.

Er bestaan twee stromingen, heelwork to music en Freestyle to music. Heelwork to music is afkomstig uit Engeland. De uitdrukking zegt het al, het bestaat voor het grootste deel uit volgwerk op muziek. De hond mag hooguit 2 m bij de geleider vandaan. Bij Freestyle to music wordt afstandswerk juist aangemoedigd en is het aantal oefeningen veel groter en meer verscheiden. Volgwerk komt er soms nog maar nauwelijks aan te pas.

In België en Nederland zijn al meerdere wedstrijden dog dancing georganiseerd. Er zijn zes klassen waarin wedstrijd wordt gespeeld. Bij de beginners mag nog met beloningen in de ring worden gewerkt. Dog dancing is een sport voor iedereen die graag traint met zijn of haar hond en die dansen en muziek leuk vindt. Leeftijd van baas of hond maakt niet uit. Als je echt heel serieus aan de slag wilt, kan voor de hond wel de gezondheid mee gaan spelen bij bepaalde oefeningen. De oefeningen worden altijd aangeleerd via positieve trainingsmethoden. Op dit vlak is de clickertraining absoluut aan te raden. Door de motiverende aanleermethode vindt de hond het leuk en dat straalt hij ook uit tijdens het dansen! Motivatie is heel belangrijk!

demonstraties

Wij verzorgen demonstraties in heel BENELUX en bezorgen u een leuke attractie of een swingend moment tijdens uw evenement, feest of opendeur.
Al onze dansende viervoeters zijn op een positieve manier getraind (clickertraining) en we werken op een motiverende en beloningsgerichte manier.
De aangeleerde kunstjes worden mooi getoond op een leuk liedje en het swingen kan beginnen! Afhankelijk van het aantal beschikbare honden duurt een optreden ongeveer 1 uur. Dit kan ook opgedeeld worden in vb 2 X 30 minuten of 3 X 20 minuten en verspreidt over 1 dag.
Alle nodige informatie wordt u bezorgd per mail of via ons contactformulier.

Yeira